Skip to content

GARNIŠNE

Raznovrsna ponuda garnišni za zavese renomiranog nemačkog proizvođača. Asotiman čine zidne i plafonske aluminijumske i PVC garnišne sa više kanala, kao i dekorativne garnišne različitih boja i promera.

Plafonske garnišne

Plafonske garnišne su najbrojnije u ponudi ovog dela asortimana. Dužinom i brojem kanala prilagođavaju se prostoru. U ponudi su garnišne sa jednim, dva i tri kanala, garnišne sa maskom i bez, kao i garnišne sa lukovima za uglove u prostoriji. Od materijala dostupne su aluminijumske garnišne različih boja i dizajna, kao i garnišne od presovane iverice presvučene pvc-om.

Zidne garnišne

Zidne garnišne namenjene su za prostorije sa visokim plafonima, često ih još nazivaju i ukrasne garnišne. Pojedini modeli garnišni, u zavisnosti od odabira nosača, mogu biti i zidni i plafonski. U ponudi su zidne ganišne od različitih materijala, boja, završne obrade, dizajna i u nekoliko promera.

Aluminijumske garnišne

Aluminijumske garnišne mogu biti zidne i plafonske, u zavisnosti od odabira nosača. Osim standardne ponude alu garnišni sa jednim, dva i tri kanala, u ponudi je i prime kolekcija modernog dizajna. Kako bi ispratili savremene trendove uređenja, prime garnišne dostupne su u sivoj i crnoj boji, takođe sa jednim i dva kanala. Ovaj model alu garnišni takođe se može postaviti i na zid i na plafon.

Ukrasne garnišne

Ukrasne garnišne je čest termin za cilindrične garnišne, uglavnom zidne, mada mogu biti i plafonske. Svojim dizajnom prate stil uređenja elegantnih i stilski opremljenih prostora. Dostupne su u zlatnoj i srebrnoj boji, mogu biti jednoredne ili dvoredne. Za većinu modela moguće je izabrati bočne završetke po želji (čep, ukrasni završetak, završetak od kože). Odabirom ukrasne garnišne prostor dobija još jedan dekorativni element koji doprinosi stvaranju krajnje slike enterijera.

Garnišne sa lukom

Često se u prostoru javlja problem kako postaviti ganišnu na uglovima zidova a da zavesa nesmetano klizi celom dužinom garnišne. Ugao se može nalaziti na sredini garnišne ali i na samom kraju. Kod modela plafonskih garnišni ovaj problem se rešava uz pomoć specijalnih lučnih nastavka koji se prialgođavaju samoj ivici zida.