Skip to content
Naslovna » Kompletna rekonstrukcija je nezamisliva bez kvalitetnih zavesa

Kompletna rekonstrukcija je nezamisliva bez kvalitetnih zavesa

Magija u oku svakog posmatrača je moguća samo onda kada najbolji iz svoje branše ukrste vreme, talenat i decenijsko znanje. Krojena po ovakvim pravilima je nastala idila na projektu kompletne rekonstrukcije stambenog prostora u Zemunu. Salonac iz 1931. godine je doživeo spektakularnu adaptaciju. Za samo nekoliko meseci žaba je postala princ. I to neverovatnog izgleda. Pažljivo čitajte jer otkrivamo sve detalje uređenja.

Salonski stan je od sive faze do kompletno novog izgleda prošao kroz brojne promene. Svaka iskusno osmišljena, u svaku je utkan prepoznatiljivi pečat autentičnosti. Fuzija poštovanja prema originalnoj estetici i selekcija trendova iz savremenog doba su kreirali prostor u kome je jedna sekunda boravka dovoljna za osećaj apsolutnog hedonizma. Arhitekta Jasmina Kukrika i Line4Design potpisuju projekat modernizacije stana salonskog izgleda. Visoki plafoni, lukovi, dvokrilna vrata između prostorija nisu izbrisani već su dobili novi život. Stara gradnja sada miriše na otmenu oazu 21. veka.

Lukovi se ponavljaju u celom prostoru, a sada obojeni u crno idealno doziraju eleganciju u čitavoj stambenoj kompoziciji. Sada je jasno da je ovaj salonski stan dobio moderan izgled. Potpuno jasno već na prvom koraku. Bogato nasleđe i moda i te kako mogu ruku pod ruku.

Glavna prostorija je trpezarija – salon. Odavde se sprovodi komunikacija sa čitavim prostorom. Geometrijski šik stiže iz Infinity Design kuće koji su trpezarijskim stolicama jasno definisali prioritet ove zone. Crni luk prati preciznost u estetici, a tu su i Minotti zidne ploče sa mermernom šarom za pojačanu notu luksuza. Granica između dnevne i noćne zone je ponovo luk kome društvo prave beli zidovi i perfektno pravougaoni komadi nameštaja. Dobar izbor doo je svojim podnim i zidnim lajsnama definisao koncept po poslednjoj modi.

Dnevna soba je predviđena za okupljanja i druženja. Uz ugaonu garnituru iz salona Italiana Salotti sigurno je da će svaki susret biti vreme za pamćenje. Klub sto je i funkcionalan i estetski atraktivan i bez njega ovaj prostor sigurno ne bi bio ovo što je sada. Arhaična dvokrilna vrata su bez dileme zadržana. Obojena u sivo, taman da ne smetaju, toliko da privuku pažnju. Kvarc Ideal Stone proizvođača Techistone je i radna ploča i zidna obloga. Ovim potezom je elimisano tipično uređivanje kuhinjske zone i ujedno, postavljeni su novi standardi u upotrebi namenskog prostora. Savremeni dekor kupatilskih pločica iz Minotti asortimana je odlično napravio paralelu između doba nastanka stana i današnjih dana.

Zavese kao završni pečat

Tim koji uvek dobija – Line4Design Studio i Tier enterijeri u ovoj epizodi su imali poseban sluh za najviša pravila estetitke. Sjajna saradnja je iznedrila stambeni prostor iz snova. Sa velikim poštovanjem na epohu nastanka prostora i tridesete godine prošlog veka, korak po korak i došlo se do revolucije. Zahvaljujući zavesama koje personalizovano i po potrebi limitirano propuštaju svetlost, zdanje na ovoj adresi je ništa drugo osim enterijer vredan najviših ocena i prestižnih nagrada.

Spavaće sobe su celine u kojima se posebno primećuje efekat Tier zavesa. Mirni tonovi za večnu klasiku i najsavremeniji materijali za aktuelne tokove su idealan spoj.

Tačno uz krevet u spavaćoj sobi je pozicioniran radni sto sa kamenom površinom. Upravo ovim potrezom spavaća soba je istovremeno i za odmor ali i za poslovne aktivnosti. Legrand prekidači i utičnice su uneli benefite u svakom smislu. Kontrola osvetljenja iz kreveta za odmor po želji je samo jedna u nizu.

Ovaj projekat je dokaz da nasleđe i budućost mogu da žive pod istim krovom. Ne bilo kako već u najboljem stilu. Kada budete u potrazi za adaptacijom salonskog ili drugog prostora, budite sigurni da će projekti Line4Design studija ponuditi odgovore na svako vaše pitanje. Bez sumnje, svaka želja će postati vaša realnost.