Skip to content

PANEL ZAVESE

Panelne zavese predstavljaju idealno rešenje za velike staklene površine. Kombinacijom platna postiže se moderan izgled prostorije, pa osim funkcionalnosti ujedno i dekorišu ambijent. U ponudi je veliki izbor materijala, različitih dezena i stepena transparentnosti. Izrada panelnih traka je moguća i od screen i zebra materijala.

Za sve one koji nisu ljubitelji klasičnih zavesa, panelene zavese su odličan izbor. Osim modernog izgleda, održavanje je praktično i jednostavno jer se za izradu koriste antistatička platna na kojima se ne zadržavaju čestice prašine.

Mehanizam može biti sa tri, četiri ili pet kanala. Svaka panelna traka poseduje svoj kanal i nesmetano se pomera, uz pomoć klizača, sa jedne na drugu strau mehanizma. Broj traka zavisi od površine koja se njima pokriva. Važno je napomenuti da trake nisu standardnih širina već je moguća izrada po željenim dimenzijama.

Izbor materijala

Materijali koji se koriste za izradu panelnih zavesa predstavljaju istu ponudu materijala kao i za izradu rolo zavesa. Kolekciju čine jednobojna platna, platna u vidu imitacije prirodnih materijala, transparentna platna svedenih tonova, kao i platna atraktivnih dezena koja su najčešći izbor prilikom opremanja modernih enterijera, ugostiteljskih objekata, dečijih soba.

Ovaj model zavesa predstavlja moderno rešenje i vrlo često primenu nalazi, kako u stanovima, tako i u kancelarijama, salonima, gde osim zaštite od sunca može poslužiti i kao pregradni paravan. Izbor materijala je po želji, u skladu sa uređenjem enterijera i namenom prostora.

Kombinovanje materijala

Panelne zavese pružaju mogućnost da odabirom i kombinacijom traka slične strukture a različitih boja i dezena, jednostavno dekorišete prostor i date mu vaš lični pečat. Poigravanjem sa bojama i teksturama, zajedno kreiramo prijatne, skladne i moderne enterijere.

Cena panel zavesa

Cena panelnih zavesa zavisi od odabira mehanizma i odabira platna namenjenog za izradu panel traka. Cena mehanizma, koji može biti sa tri, četiri ili pet kanala je po metru dužnom. Na cenu panel traka utiče širina i odabir platna, pa su shodno tome cene svrstane u više kategorija.

Panel zavese montaža

Mehanizam za panel zavese se najčešće montira na plafon. Sve češće se u novije uređenim enterijerima može naći gipsani skrivač sasvim dovoljne širine da se unutar njega montira garnišna ili neki od mehanizama. Mehanizam je izrađen od aluminijumskog profila debljine oko 1,5cm. Prilikom montaže, na plafon se prvo postavljaju nosači, na koje se naknadno montira sam panel mehanizam. Ukoliko tehnički uslovi u prostoru to zahtevaju, ovaj mehanizam se može uz pomoć specijalno prilagođenih nosača postaviti i na zid. Procena, uzimanje mera i montaža su usluge koje pružamo našim kupcima prilikom odabira bilo kog modela zavesa.