Skip to content

TAPETE

Za sve namene i sve prostorije: vrhunskog i modernog dizajna, atraktivnih boja i dezena, tapete najpriznatijih evropskih proizvođača, lake za održavanje i otporne na sunčevu svetlost.

Tapete za zidove

Tapete za zidove lako i brzo transformišu enterijer, prostoru daju dimenziju i lični pečat. Za svedeno uređene enterijere, bez akcenta na nekoj boji, savršen detalj je moderna tapeta koja će u potpunosti oplemeniti prostor. Širina ponude pruža mogućnost da se za svaki vid uređenja pronađe ogovarajući dezen, motiv, tekstura, boja. Dezeni inspirisani modom, prirodom, umetnošću, ahitekturom, odišu prefinjenim i savremenim stilom.

U ponudi su tapete sa teksturom, tapete sa geometrijskim šarama, cvetne tapete, tapete za zidove u vidu imitacija popularnih zidnih obloga i tehnika – cigle, drveta, kamena, tapete sa štrasom, 3D tapete. Idelan su izbor prilikom opremanja domova, ujedno i prilikom opremanja hotela, poslovnih prostora, luksuznih ugostiteljskih objekata.

Tapete sa teksturom

Tapete za zidove sa teksturom imaju zanimljiv izgled i prostoru daju dodatnu dimenziju zahvaljujući reljefnoj površini. Reljefna površina pruža trodimenzionalni efekat tako da ujedno spadaju i u 3D tapete za zidove. Mogu biti izrađene od različitih materijala – poliester, vinil, tkanina i sa različitim motivima i detaljima – geometrija, floralni motivi, apstraktni. Prednost tapeta sa teksturom uključuje dodavanje dubine i dimenzije prostoru, prikrivanje nesavršenosti zidova, ujedno i moderno dekorisanje enterijera.

Tapete sa geometrijskim šarama

Tapete za zidove sa geometrijskim šarama spadaju u popularna i moderna rešenja, prostoru daju elegantan i savremen izgled. Prilikom dizajniranja koriste se različiti geometrijski oblici poput krugova, kvadrata, rombova, linija, trouglova. Ponavljanjem ovih šara tapeta postaje dinamičnija i u kombinaciji sa adekvatno uklopivom bojom, prostoru daje moderan izgled.

Cvetne tapete

Cvetne tapete za zidove su popularan izbor jer prostoru donose svežinu, boju i dodir prirode. Uzorci su različiti – veliki cvetovi, mali, više sitnih floralnih motiva ili apstraktne cvetne forme, koje tapeti daju savremen i umetnički izgled. Primenu nalaze uglavnom u elegantnim i rustičnim enterijerima.

Dečije tapete

Tapete za zidove veselih motiva kojima ćete jednostavno naglasiti jedan zid ili kutak, uneti toplinu i dinamiku u prostor. Izrađene od najfinijih materijala, u bojama i sa motivima prilagođenim različitim uzrastima. U ponudi su jednobojne tapete, tapete za zidove sa šarma i ilustracijama, sa superherojima, jednorozima, popularnim likovima iz dečijih filmova, prijatnim motivima namenjenim dečijem uzrastu. Često sadrže vesela, šarena i zabavana dizajnerska rešenja koja privlače pažnju dece i stvaraju veselo okruženje. Osim dečijih soba, tapete iz naše ponude često su izbor prilikom opremanja dečijih ustanova, vrtića, škola, igraonica.

Tapete sa štrasom

Tapete za zidove sa štrasom prostoru dodaju glamur, sjaj i eleganciju. Površina ovih tapeta prekrivena je ukrasima u obliku svetlucavog štrasa ili sjajnih kamenčića. Tapete mogu sadržati suptilno raspoređen štras, štras u nekom od motiva ili kao efektan svetlucav detalj. Efekat koji se postiže ovim tapetama varira od suptilo elegantnog do glamurozno blještavog. Važno je napomenuti da tapete sa štrasom mogu biti osetljive na dodir i zahtevaju poseban pristup prilikom održavanja.

3D tapete

Modernog dizajna, širokog spektra boja, motiva i dezena, 3D tapete za zidove nameću se kao jedno od modernijih rešenje za postizanje efektnog izgleda enterijera. U pitanju je posebna kategorija tapeta koje u prostoru stvaraju iluziju trodimenzionalnosti na ravnoj zidnoj površini. Posebne grafike i dizjan enterijeru daju dinamičan izgled, stvaraju impresivan efekat i osećaj dubine i živosti. Važno je napomenuti da instalacija ovih tapeta za zidove može biti nešto složenija od instalacije klasičnih tapeta. Izrađene su u skladu sa modernom tehnologijom i u svakom enterijeru biće upečatljiv detalj.

Imitacije zidnih tehnika i obloga

Tapete za zidove koje imitiraju zidne obloge najčešće se pojavljuju u vidu cigle, kamena, drveta. Često deluju vrlo realistično pa se na taj način lako nadovezuju na enterijere u kojima dominiraju prirodni mateijali. Osim nadogradnje ovog stila uređenja, neki dezeni, poput betona i kamena odlično se uklapaju u industrijski i rustično uređene enterijere. Tapete sa šarom poput zidne tehnike stvaraju zanimljiv i jedinstven izgled u prostoru oponašajući efekte koji se mogu postići različitim tehnikama bojenja. Ove tapete za zidove u prostoru daju specifičan i efektan izgled.