Skip to content

ZEBRA ZAVESE

Sistem za zastitu od sunca koji je brzo osvojio naše trziste. Moderna je zamena za višefunkcionalnu roletnu i venecijaner koji se sada pojavljuju u jednom proizvodu. Prednost zebra rolo zavese, ili medju kupcima poznatije kao rolo dan i noć zavese, je mogućnost da sami dozirate i usmerite svetlost u prostoriji. Podizanjem i spuštanjem zavese smenjuju se prozirni i neprozirni deo platna i na taj način sami određujete i usmeravate količinu setlosti u ambijentu. Upravljanje mehanizmom je moguce uz pomoć lančića ili elektromotora.

Zebra zavese bez bušenja

Zebra zavese je moguće montirati na više načina. Među kupcima, čest izbor je montaža bez bušenja. Naime, mehanizam rolo zavese, poznatiji kao zebra mini rolo, postavlja se direktno na krilo uz pomoć specijalnih nosača, bez upotrebe alata. Ovaj način montaže omogućava jednostavno skidanje i vraćanje zebra zavesa prilikom održavanja prozorskih elemenata.

Održavanje

Praktičnost ovog modela zavesa ogleda se i u jednostavnom održavanju. Za izradu se koriste elektrostatička platna koja odbijaju čestice prašine, shodno tome, dovoljno je povremeno prebrisati platno vlažnom krpom. Platna ne zadražavaju neprijatne mirise, što ih čini praktičnim rešenjem za sve prostorije. U ponudi je velika paleta boja. Platna su, u skladu sa namenom, razvrstana u tri kategorije podjenakog kvaliteta. Razlika se ogleda u punoći platnenog dela zavese koji utiče na količinu propusnosti dnevnog svetla. Za izradu zebra zavesa koriste se dvostruka platna. Platno se sastoji od prozirnog i neprozirnog dela, čijim smenjivanjem se kontroliše i usmerava dnevno svetlo u prostoru.

Rolo sa elektro motorom

Upravljanje rolo zavesom može biti manuelno ( lančić ili opruga) i uz pomoć elektromotora. Rolo zavese sa elektromotorom pružaju dodatni komfor jer se upravljanje vrši putem daljinskog ili prekidača.

Cena po m2

Na cenu zebra zavesa utiče više faktora – dimenzije, način montaže, odabir platna, mehanizam. U skladu sa svim ovim elementima cene ovog modela rolo zavesa svrstane su u više kategorija.

Mehanizam za rolo zavese

Mehanizam zebra rolo zavesa izrađen je od aluminijuma. Odabir mehanizma najčešće zavisi od uslova u prostoru. Dostupni su mini rolo mehanizam ( zebra zavese bez bušenja), mehanizam sa alu leđima i mehanizam sa maskom. Mehanizme sa alu leđima i maskom je moguće montirati na zid i plafon. Mehanizam sa alu leđima je najčešće izbor za one enterijere u kojim postoji plafonski skrivač za zavese. Mehanizam sa maskom možemo ponuditi u dve varijante – klasik i prime. Prime mehanizmi su dostupni u više boja ( bela, bež, siva, antracit, crna) i odlično se uklapaju u moderno opremljene enterije.

Rolo zavese po meri

Prednost izrade rolo zavesa po meri je upravo to što gotova zavesa savršeno odgovara prostoru. Izrada po meri podrazumeva usklađivanje dimenzija i tehničkih uslova. Za precizno uzimanje mera nudimo usluge naše ekipa, koja će izaći na teren sagledate uslove za montažu, uzeti precizne mere i dati predlog modela koji najbolje ispunjava zahteve prostora koji se oprema.